Comanda „Urmașii Lui Dionysos”, prima carte despre DJing din România! CLICK AICI!

Titlu: Personalitatea umană și avatarurile sale. De la masca actorului la algoritmii de social media

Abstract: Rețelele social media sunt, la ora actuală, o parte integrată a vieții noastre, schimbând, astfel, modul în care ne raportăm la lume, la noi înșine și la ceilalți. Cu toate acestea, la o privire mai atentă, ideea unei comunicări fără bariere într-o lume în care distanțele geografice și barierele lingvistice sunt anulate era în circulație încă din cele mai vechi timpuri ale culturii grecești antice. Încă din perioada mitologică, omenirea a visat un astfel de ideal, pe care doar tehnologia modernă l-a putut pune la dispoziția noastră. 
               Cum s-a perpetuat acest ideal? Ce formă a luat el de-a lungul istoriei? Cum s-a schimbat ideea de personalitate umană de la masca actorului antic până la algoritmii de social media contemporani? Acestea sunt întrebările la care încerc să răspund în eseul de față, prin apel la o incursiune în istoria ideilor și mentalităților europene.

Publicația: Viața pe Facebook. Dau like, deci exist
Volum coordonat de Cristina Hermeziu
Prefaţă de Daniel Condurache
Ilustraţii de Tudor Banuş şi Dan Perjovschi

Viața pe Facebook. Dau like, deci exist nu e un manual de utilizare a rețelelor de socializare, ci un posibil catalog de relații «exemplare» cu Facebook-ul în «corpor(e)alitatea» sa. Cartea propune o încercare de ieșire din mediu (din apă – la mal), într-un moment simbolic cînd, pe axa istoriei noilor tehnologii, încă dialoghează mai multe generații, ultimii moștenitori ai Galaxiei Guttenberg și primii digital natives. Autorii textelor analizează fenomenul rețelelor sociale potrivit sensibilității și expertizei proprii, cu deplină libertate în alegerea unghiului de abordare.” (Cristina Hermeziu)

Anul publicării: 2020