Comanda „Urmașii Lui Dionysos”, prima carte despre DJing din România! CLICK AICI!
Cum poate trata filosofia problemele noastre cotidiene?

De cele mai multe ori când vorbim despre filosofie ne gândim la concepte abstracte și argumentații complicate, însă lucrurile nu trebuie să stea astfel. Încă din Antichitate și până în Renaștere, filosofia a fost văzută mai degrabă ca un fel de „medicină a sufletului”, o disciplină care ne poate ajuta în viața de zi cu zi, care ne poate face mai organizați, mai determinați și mai siguri în deciziile noastre.

Cu ajutorul consilierii filosofice, propunem o întoarcere la menirea originală a filosofiei, privind cu un ochi tehnicile antice de meditație filosofică ale Greciei Antice și cu celălalt ochi problemele omului din ziua de astăzi. Astfel, vom explora modurile în care filosofia ne poate ajuta să ne îndeplinim scopurile din viața personală și să facem mai ușor față presiunilor psihologice din viața profesională.

Pe această cale vom redescoperi împreună sensul filosofiei ca mod de viață care se adresează tuturor aspectelor ființei noastre. Într-o astfel de ipostază, filosofia poate deveni un prieten pe care ne putem baza, un scut cu care ne putem apăra de stres sau o armă cu care ne putem învinge fricile și angoasele cotidiene.

Rostită la: Institutul pentru fericire

Locație: Bd. Dacia, nr. 14, București

Anul: 2016