Dj-ii sunt rockstar-urile vremurilor noastre. Ei parcă au apărut de nicăieri și au luat cu asalt lumea muzicii, confiscând petrecerile și festivalurile. Pe afișele pe care, până nu demult, apăreau doar muzicieni, și-au făcut locul, pe nesimțite, niște puști pasionați de muzică și tehnologie, animați de mult entuziasm și însetați de distracție. Încetul cu încetul, pe scenele din toată lumea, chitarele au fost înlocuite cu mixere, tobele cu pickup-uri, iar portativele cu liste de melodii. 

Muzica tradițională, așa cum o știam până acum câteva decenii, a început să sune altfel. Tehnicile DJ-ilor au fost incorporate în procesul creației și au schimbat chiar modul în care ne raportăm la muzică. Tocmai de aceea, putem întrezări zorii unei noi epoci muzicale la care nu am avut prilejul să reflectăm și pe care încă nu o înțelegem în toată profunzimea sa.

Cartea de față propune tocmai o astfel de reflecție asupra formei de artă care nu a intrat încă în programele universitare, dar a cucerit deja inimile noilor generații: DJing-ul. Parcurgând paginile ascunse dincolo de această copertă, cititorul va putea vedea care este originea acestei arte, cum a luat ea pe nepregătite lumea muzicii și care sunt visurile și idealurile inconștiente ale omenirii pe care DJ-ii, acești urmași ai lui Dionysos, zeul grec al muzicii, vinului și bucuriei, le-au adus la împlinire.

Cumpără acum

Cartea este disponibilă acum spre a fi achiziționată în toate marile librării din România și prin comandă online, într-un tiraj limitat.

Cornel-Florin Moraru

Cornel-Florin Moraru

Lector Universitar @ Unarte // Realizator @ Radio România Cultural

  Autorul cărții este doctor în filosofie, filolog clasicist și jurnalist cultural specializat în filosofie și neuroștiințe. În calitate de cadru didactic, el ocupă la ora actuală poziția de lector universitar al Universității Naționale de Arte din București, unde predă filosofia artei, estetică, istoria filosofiei și etică academică, fiind directorul departamentului „Teorie, Cercetare”.

  Ca jurnalist cultural Cornel este, începând cu anul 2018, realizatorul emisiunii Izvoare de filosofie, difuzată de Radio România Cultural, care este singura emisiune dedicată filosofiei din peisajul radiofonic românesc. Pe lângă aceasta, el a realizat, începând cu anul 2016, rubrici de știință pentru emisiunea „Știința în cuvinte potrivite” (actuală „Știința 360”) de pe Radio România Cultural și rubrici cu cele mai noi descoperiri din neuroștiințe pentru emisiunea „Orașul Vorbește”, difuzată pe același post.

 În domeniul artistic,  el a activat în ultimii 12 ani ca organizator de concerte și DJ, cu numele de scenă Chesarion. Cornel este membru fondator al Blazing Vibez Soundsystem, unul dintre cele mai importante crew-uri de DJ specializați in muzica reggae și dancehall din România.

 Pentru un CV complet și lista de publicații oferite gratuit spre consultare, vizitați site-ul său personal.