[Lansare De Carte] Matila C. Ghyka - Numărul de aur (17 Ianuarie, 19.00) ~ Cornel-Florin Moraru - Portofoliu Academic

Marți, pe data de 17 ianuarie, la  începând cu ora 19.00, la Ceainăria Cărturești Verona, am onoarea de a participa la lansarea  cărții Numărul de aur. Rituri și ritmuri pitagoreice în dezvoltarea civilizației occidentalesemnată de Matila C. Ghyka și publicată de editura Nemira.

Invitați:
Radu Boroianu, președinte ICR
Constantin Aslam, prof. univ. dr. Universitatea Națională de Artă
Cornel Moraru, asist. univ. Universitatea Națională de Arte București

Despre eveniment:
O carte fundamentală pentru istoria ideilor, tradusă pentru prima dată în România: „Numărul de aur. Rituri și ritmuri pitagoreice în dezvoltarea civilizației occidentale”, de Matila C. Ghyka. Volumul cuprinde o scrisoare către autor semnată de Paul Valéry, prefață de Basarab Nicolescu și este tradusă din limba franceză de Adrian Pătrușcă.

Matila C. Ghyka – nume cu rezonanță istorică în România. Nepotul lui Grigore Ghica, ultimul domnitor al Moldovei înaintea Unirii Principatelor – ar răspunde un român. Un savant, un polimat, preocupat de matematică, inginerie, marină, estetică, literatură, istorie, diplomație, memorialistică – ar răspunde un occidental. Omul care m-a făcut să-l înțeleg pe Leonardo da Vinci – ar răspunde marele Salvador Dalí.

Cartea a apărut în colecția Porta Magica, cu sprijinul Institutul Cultural Român.
Mai multe detalii despre eveniment se găsesc pe pagina de Facebook a editurii Nemira.
RSVP: https://www.facebook.com/events/721093278056542/